الطبقه الاولى
كوب وربع سميد ناعم (سميط)_ كوب وربع سكر _ لتر حليب _ بيضه _ مسكه عربيه (مستكه) مطحونه ناعم وكميه قليله جدا
الطبقه الثانيه
علبتين قشطه _ جوز هند _ فستق حلبي
قطر للتسقيه : كل كوب سكر يحتاج ل نصف كوب ماء
اولا نقوم بتحضير القطرلانه لازم يكون بارد تمام
يوضع السكر في اناء على النار ويقلب حتى يذوب السكر ويغمق لونه ( فقط ليصل للون الدهبي ) ثم يصب فوقه الماء ليغلي حتى يتجانسو ويتكون لدينا صلصه لزجه
تشبه لون العسل …………
الان نيجي لتحضير الوصفه
* نضع الحليب مع السميط والمستكه والسكر معا في اناء على النار مع التحريك المستمر ( خدي بالك مش لازم نتركها ابدا من غير تحريك هتبوظ والبيضه هتستوي جواها)
المهم نفضل نحرك فيهم لحد ميتماسكو
اول ما يغلو نسكبهم بطبق بايريكس ونتركهم لحد ميبردو تماما (ممكن تحطيهم بالتلاجه ساعتين )
بعد ان تبرد تماما تدهن القشطة على الوجه
ونرش الفستق الحلبي وجوز الهند على الوجه ونضع القليل من القطر عليها
No comments:
Post a Comment